بادمجان!

بادمجان!

مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

بیجاری‌ها به بادمجان می‌گویند بادمجان سیاه و به گوجه‌فرنگی می‌گویند بادمجان قرمز!
این نام‌گذاری تا مدت‌ها برایم بی‌معنی بود، حتی از نظر سایر گویش‌های کوردی مضحک به نظر می‌رسید چون بیشترشان به گوجه‌فرنگی می‌گویند “تەماتە” یا ” توماتێز” که همان واژه‌ی انگلیسی Tomato است و شاید انگلیسی‌ها به عاریت برده‌اند. معلوم نیست.
دلیل اینکه چرا گوجه‌فرنگی و بادمجان را در یک خانواده تجسم می‌کردیم هنوز بر من پوشیده است. چون شباهت چندانی ندارند و حدس می‌زنم هیچ زبان و هیچ گویش دیگری این دو را فقط با صفت رنگ، در یک خانواده قرار نمی‌داد.
×××
تا زمانی‌که توی نیروگاه هسته‌ای نطنز مشغول بکار بودم و یک روز به شهر بادرود در همان نزدیکی رفتیم برای خرید. و آنجا برای اولین‌بار بادمجان سفید هم دیدم. بعد تحقیق کردم دیدم کلی بادمجان رنگی دیگر هست و جالب‌تر آن‌که بادمجان قرمز یا پینگ تونگ هم هست که خیلی شبیه گوجه‌فرنگی است!
شاید اولین بادمجان قرمز [پینگ تونگ] از زادگاهش تایوان به بیجار رسیده، هرچند بعید است. شاید هم ورود این محصول بدلیل نزدیکی به غرب و تجارت از دروازه‌های غربی آن دوره بوده. اما هرچه هست گوجه‌فرنگی و بادمجان قرمز، هر دو از نظر ظاهری زیاد شبیه‌اند و شاید همین تشابه ظاهری به غلط در میان این مردم جا افتاده.
×××
ابن را گفتم که بگویم بادمجان چه سیاه باشد چه سفید چه سبز و چه غیره، هنگام سرخ کردن، روغن بسیار زیادی می‌طلبد. بخصوص من که علاقمند به سرخ‌کردنش هستم اما برای من که باید از چربی پرهیز کنم، بادمجان آب‌پز یا بخارپز راهکاری جایگزین است که البته ازش متنفرم.
یک نفر ایده‌ای داد که شاید برخی از شما ندانید، من‌که تا امروز نمی‌دانستم و گفتنش خالی از لطف نیست. این که بادمجان‌ها را بعد از برش، با یک لایه‌ سفیده‌ی تخم‌مرغ خام آغشته کنید و بعد در اندکی روغن سرخ کنید. نه از طعم می‌افتد نه از شکل. یک سرخ‌کردنی دلچسب.
این‌گونه روغن بسیار بسیار کمتری مصرف می‌شود؛ فارغ از گرانی‌اش!
www.Soroushane.ir

عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب پایین هر صفحه هست لطفا به اشتراک بگذارید
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x
()
x