شجاعت تغییر!

مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

همه‌ی ما خوب می‌دانیم باید تغییر کنیم یا چیزی را تغییر دهیم ولی شهامت طرح کردن یا اجرای آن تغییر را نداریم.
چه تغییر شغل باشد، چه تغییر محل کار، چه تغییر رشته‌ی تحصیلی و چه تغییر در مسیر ازدواج یا تغییر برنامه‌های زندگی.
×××
بخشی از این فقدان شجاعت، بجهت درهم تنیده شدن آن تغییر با منافع خود و دیگران است و بخشی بخاطر ناآگاهی یا تمرکز بر پیامدهای منفی تغییر و بخشی نیز از بزدلی یا ترسو بودن ماست!
هیچ مدلی از مدیریت تغییر وجود ندارد که دقيقأ و بصراحت لفظ شجاعت را بکار برده باشد.
چه در ITIL، چه در مدل کوتر، چه در مدل لوئین و رمی و چه در مدل آدکار.
×××
شجاعت، ارتباط مستقیمی با پذیرش تغییر و ریسک دارد.
زمانی که شجاعت در فرد وجود دارد، او می‌تواند با اطمینان بیشتری به ریسک‌ها و تغییرات نگاه کند و اقدامات لازم را انجام دهد.
افراد شجاع معمولاً از راهبردهای جدید و موقعیت‌هایی که ممکن است ریسک داشته باشند، استفاده می‌کنند و به دنبال فرصت‌های جدید می‌گردند. از طرفی، افرادی که کمتر شجاعت دارند، ممکن است از پذیرش تغییرات و ریسک‌ها اجتناب کنند و در زمینه‌هایی که احساس امنیت دارند، ترجیح دهند.
×××
در واقع، شجاعت یکی از عوامل مهم در مدیریت تغییر است و در بسیاری از رویکردها و مدل‌های مدیریت تغییر، بر اهمیت آن تأکید شده. با این حال، تحت لفظ “شجاعت” مطرح نشده.
شاید در برخی مدل‌ها، مسأله شجاعت به عنوان یکی از مؤلفه‌ها و تحت عنوان “اراده” یا “قوت داخلی”، “ایجاد نیروی انگیزشی” یا “ایجاد حس فوریت” درنظر گرفته شده که چندان صحیح نیست.
چراکه مدل‌های مدیریت تغییر بیشتر بر تکنیک‌ها، فرآیندها و ساختارها تأکید دارند تا بر مسایل روانی یا انگیزشی مانند شجاعت.
بنابراین، شجاعت می‌تواند به عنوان یکی از جنبه‌های مهم مدیریت تغییر مطرح شود، اما در چنین متدهایی به صورت ضمنی یا با عناوین دیگر به آن اشاره شده باشد که صریح و واضح نیست و این جای شبهه است!
×××
جسور بودن همواره یک صفت ذاتی نیست بلکه نیز قابل تحصیل است.
برای اینکه در تغییرات شجاع باشید، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
۱. قبول کنید که تغییر یک بخش طبیعی از زندگی است پس تمرین تبر کنید با خودتان!
۲. به جای تمرکز بر مشکلات و چالش‌هایی که ممکن است در پی تغییرات بوجود آید، به مزایایی که تغییرات می‌تواند به همراه داشته باشد، تمرکز کنید و این مزایا را به عنوان انگیزه برای پذیرش تغییرات در نظر بگیرید.
۳. از اطرافیان و حمایت دوستان، خانواده، همکاران یا مربیان که به شما اعتماد به نفس و انگیزه‌ی لازم برای مقابله با تغییرات را بدهند کمک بگیرید.
۴. به عنوان یک فرصت برای یادگیری و رشد، به تغییرات نگاه کنید. آمادگی برای یادگیری از تجربیات جدید و به دست آوردن مهارت‌های جدید، می‌تواند شجاعت شما را تقویت کند.
۵. سبک‌سنگین کنید و یک برنامه‌ی اقدام و راهبردهای مشخص برای مواجهه با تغییرات و پیشروی در مسیری که تعیین کرده‌اید، ایجاد کنید که داشتن برنامه‌ی منسجم می‌تواند اطمینان و شجاعت شما را افزایش دهد.
۶. یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس می‌تواند به شما کمک کند تا با فشارها و تنش‌هایی که ممکن است در پی تغییرات بوجود آید، بهتر مقابله کنید و شجاعتتان را حفظ کنید.
۷. برای منافع ذی‌نفعان یا ذی‌نفع تغییر راهکارهایی در نظر داشته باشید تا شدت پیامدهای منفی تغییر به حداقل برسد.
×××
اگر شهامت اجرا یا مطرح کردن یک تغییر را نداشته باشید تغییری را هم رقم نخواهید زد.
www.Soroushane.ir

5 1 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب پایین هر صفحه هست لطفا به اشتراک بگذارید
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x