مخالف قطعی!

مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

آلبرت اینشتین، در آخرین دوران زندگی‌اش به تئوری کوانتوم اعتراضات تندی داشت. او که بنیان‌گذار تئوری نسبیت بود که قوانین فیزیک کلاسیک را توصیف می‌کرد، نظریه‌ی کوانتوم را در آن‌زمان نمی‌پذیرفت.
×××
معروف‌ترین جلسه‌ی بحث او با نیلز بور درباره‌ی نظریه‌های فیزیک کوانتوم است که اینشتین به اشتباه آن را “اصرار الهی” نامید. این برخورد نشان از ناهماهنگی میان تئوری نسبیت و مکانیک کوانتوم داشت.
×××
مهم است بگوییم مکانیک کوانتوم همچنان یکی از دقیق‌ترین نظریه‌های فیزیک است و به موفقیت‌های عظیمی در توضیح رفتار ذرات مبتنی بر اصول کوانتوم منجر شد.
تفاوت اصلی بین فیزیک کلاسیک و فیزیک کوانتوم در رویکرد به مفهومی اساسی ذرات و موج‌هاست.
در فیزیک کلاسیک، مفهوم ذرات به عنوان اجسام جامد و مکانیکی که در مکان مشخصی در زمان مشخص حضور دارند، به کار می‌رود؛ در حالی‌که در فیزیک کوانتوم، ذرات نیز می‌توانند خصوصیات موجی داشته باشند و به صورت مطلق به یک مکان خاص محدود نباشند.
×××
تفاوت‌هایی بین فیزیک کلاسیک و فیزیک کوانتوم هست که شاید از دید او پنهان ماند یا عیان بود اما نمی‌خواست بپذیرد:
1. اصل عدم قطعیت:
در فیزیک کوانتوم، اصل عدم قطعیت بیانگر این است که ما نمی‌توانیم همزمان مکان و سرعت یا دیگر ویژگی‌های ذره‌ها را با دقت دلخواهی اندازه‌گیری کنیم. این متضاد با دنیای کلاسیک است.
2. تداخل:
در فیزیک کوانتوم، مفهوم تداخل به وجود آمدن پدیده‌هایی مانند الگوهای تداخل در نور اشاره دارد. در فیزیک کلاسیک، این تداخل‌ها معمولاً دیده نمی‌شوند.
3. حالت همزمان:
در فیزیک کوانتوم، یک ذره می‌تواند در حالت‌های مختلفی به طور همزمان وجود داشته باشد، به عنوان مثال، ایستاده و می‌چرخد. این خاصیت در فیزیک کلاسیک نیست.
4. تغییر وضعیت با اندازه‌گیری:
در فیزیک کوانتوم، وقتی یک ویژگی اندازه‌گیری می‌شود، وضعیت سیستم تغییر می‌کند. این متفاوت با دنیای کلاسیک است که اندازه‌گیری، وضعیت را تغییر نمی‌دهد.
×××
این تفاوت‌ها تا حد زیادی فیزیک کوانتوم را از فیزیک کلاسیک متمایز می‌کند و خصوصیت‌هایی مانند اندازه‌گیری احتمالاتی و همبستگی‌های کوانتومی را توجیه می‌نمود.
×××
با این حال حتی نکات مهم نیز از دید نوابغ زمان پنهان می‌مانند؛
ازاین‌رو هیچ‌کس کامل نیست ولی همه منحصربه‌فرد هستند و این یعنی پیچیدگی انسان!
×××
انیشتین با این‌که مبدع تئوری نسبیت بود اما انگار مخالفتش با کوانتوم، قطعی بود؛ او با قطعیت، اصل عدم قطعیت را رد کرد!

www.Soroushane.ir

0 0 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب پایین هر صفحه هست لطفا به اشتراک بگذارید
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x