هادی احمدی (سروش):

انقلاب اسلامی که بر مردم تحمیل شد نتیجه‌ی فعالیت روشنفکر نماهایی نظیر حسین نصر و امثالهم بود که خواهان سلطنت اسلامی بودند. آنان که نان فکرشان اسلام بود و نان شکمشان از دربار شاه تأمین می‌شد تصور نمی‌کردند که موجبات یک‌ سلطنت اسلامی بدون شاه را رقم خواهند زد. او نیز شبیه تمام آخوندهایی بود که دست‌بوس شاه بودند.
×××
شاه و دربار از بیم سقوط نکردن سلطنت و از ترس به قدرت رسیدن کمونیست‌ها، با رهنمودهای افرادی چون نصر و اساتیدش اتفاقی را رقم زدند که بدتر از هرچیزی بود. ترويج و نزدیکی مکرر به فلسفه‌ی اسلامی مهمترین سمی بود که این اشخاص به بدن جامعه‌ی ایرانی و حتی جامعه‌ی جهانی تزریق کردند.
ایجاد یک نظام تکراری شبیه صفویه انگار بزرگترین رؤیای این آدم‌ها بود.
کتب، مقالات و سخنرانی‌های آنان در دانشگاه‌های داخلی و خارجی و ترویج اسلام، جامعه را به سمت و سویی برد که یک روحانی با برانداختن شاه، رؤیای آنان را به نفع خود به حقیقت رساند.
بعبارتی یک سور به خودشان زد! و صفویه ۲ ساخته شد.
×××
وقتی‌ که حتی در دوران پهلوی توجه به حرم امام رضا و زیارت‌های گاه و بی‌گاه، چه برای عوامفریبی و چه برای کسب حمایت روحانیت و چه از سر اعتقادات مذهبی انجام می‌شد، نشان می‌داد که دین جزو لاینفکی از نظام سیاسی ایران شده بود که رهایی از آن‌ حتی با کاوش در تخت‌جمشید، جشن‌های باستانی، کشف حجاب و کپی‌برداری رضاخان از آتاتورک، از بین نمی‌رفت. و مسبب این وضع، جهل مردم و تلاش کنشگران مذهبی روشنفکرنما بود!
×××
نصر، یک روحانی اسلام‌گرای سنتی است در کت و شلوار. شبیه شریعتی و ...
او با این‌که عمری مروج اسلام بود و کرسی شیعه را در دانشگاه‌ها رزرو می‌کرد ولی چون در دربار شاه بود ظاهرا مورد غضب خمینی و خامنه‌ای واقع گرفت و خارج‌نشین شد وگرنه حکومتی که در ایران است دقيقا همان‌چیزی است که او می‌خواست و این حکومت هم دقيقا همان چیزی است که آخوندها می‌خواستند!
×××
می‌گویند استاد را از شاگردها و از استادهای او بشناس.
حسین نصر، شاگرد طباطبایی است و شاگرد حسین نصر، حداد عادل!
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!
بنابراین لقب روشنفکری به این آدم‌ها ‌همان تکرار حماقت گذشته است.
×××
امیدوارم به معنای واقعی، دین در آینده‌ی سیاسی مردم ایران جایگاهی نداشته باشد وگرنه شکل دیگری از سلطنت مذهبی یا نظام دینی را خواهیم داشت. بنام صفویه ۳؛
دین، فاسدکننده‌ی خرد و عقل و منطق است. دین، کثافتی است که با هیچ ماده‌ای شسته نمی‌شود. دین، زایل کننده‌ی جامعه‌ است. دین، خوراک امروز نیست.
دین، قانون عصر حجر است!
#مهسا_امینی #افشین_آشام
www.Soroushane.ir


0 0 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب در سمت چپ صفحه هست دوست داشتی به اشتراک بگذار!
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x