هادی احمدی (سروش):

توله‌های سنی آل سعود شبیه توله‌های شیعی آل صفوی دنبال بمب هسته‌ای هستند، اما تجربه‌ی جمهوری اسلامی نشان داد که تبعات اقتصادی و منطقه‌ای چنین برنامه‌ای می‌تواند نابودگر و خطرناک باشد.
ازطرفی عربستان با دیدن امارات می‌خواهد والاتر از آن شود، مدرن‌تر و جهانی‌تر.
اما برنامه‌ی جاه‌طلبانه‌ی بن‌سلمان جوان برای آینده‌ی عربستان و برای پیش بردن این رویا با دو معضل اساسی روبروست:
۱. نبود قدرت نظامی با یک بازدارندگی بزرگ مثل بمب اتم.
۲. وجود دو رقیب آتشین منطقه‌ای: ایران و اسرائیل.
×××
عربستان نه توانست شبیه پاکستان، اتمی شود نه خواست راه جمهوری اسلامی را برود و نه قادرست شبیه امارات شکوفا شود.
وقتی دید آمریکا و اسرائیل، ایران را چطور درهم کوبید فهمید بمب اتم یعنی خودکشی! ازطرفی از ترس آشوب و دیوانگی ج.ا برای گسترش جنگ، حسابی به پیمان ابراهیم و نزدیکی بیشتر به آمریکا و اسرائیل تمایل یافت.
اما وقتی اسرائیل قطر را هم زد و آمریکا که متحد آن کشور است کاری نکرد عربستان را به دامن یک بازیگر جدید انداخت و آن چتر هسته‌ای پاکستان است!
این‌گونه بدون داشتن بمب، حس می‌کند یک چتر هسته‌ای روی سرش است تا از بمباران‌های احتمالی طرفین دعوا رهایی یابد و به شکوفایی رویایی‌اش برسد.
×××
خبر کوتاه بود: عربستان و پاکستان پیمان دفاعی امضا کردند؛ "حمله به یکی حمله به هر دو است."
یک ناتوی تسننی!
اما آیا چنین می‌شود؟ عربستان می‌تواند به کمک پاک‌های کثیف(!) و اتمی برود در برابر سیلک‌های هندی اتمی؟
نه!
مگر اینکه عربستانی‌ها کصخل باشند در برابر هندویان اتمی قدعلم کنند.
این یک ناتوی تصنعی است!
×××
عربستان همیشه سعی کرده نقش میانجی را در وسط دعوای هند و پاکستان بازی کند حال با این حجم از تنش بین آن دو کشور، واقعاً اگر هند حمله کند به پاکستان، عربستان به یاری می‌رود؟
من‌که فکر نکنم. چون جنوب آسیا، انبار باروت است! و سعودی‌ها با پاکی‌ها تضاد منافع و تضاد توازن قدرت دارند.
×××
عربستان این پیمان را فقط برای خود می‌خواهد. هند هم خوب می‌داند در درگیری احتمالی بین خود و پاکستان، کشور عربستان چیزی در چنته ندارد.
سنیان حنفی پاکستانی اهل وهابیون آل‌سعود نیستند اما فراموش نکنیم که طالبان و بن‌لادن سعودی بودند که با حمایت عربستان در پاکستان جان گرفتند و رشد یافتند و ۱۱ سپتامبر را رقم زدند...
بنظرم این گرایش عربستان به پیمان ناتوی نظامی با پاکستان، نه برای قدعلم کردن در برابر ایران و هند و اسراییل و آمریکا که بیشتر جنبه‌ی بازدارندگی سیاسی و استراتژیک دارد تا عملیاتی... درست شبیه یک بازی و یا حرکت تشرآمیز.
×××
بااینحال نقش مذهب در این اتحاد باید نادیده گرفته نشود؛ جهان از اتحاد مسلمانان در هر شکل و قالبی باید بترسد؛ چون برای رفتن به بهشت هر جهنمی را خواهند ساخت حتی اگر مجبور شوند نامش را بگذارند: "ناتوی جهاد"
www.Soroushane.ir


5 1 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب در سمت چپ صفحه هست دوست داشتی به اشتراک بگذار!
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x